Ö-rapporten

Tankar från en stor och en liten ö

Elfvik

Publicerad 2007-01-08 00:14:05 i Betraktelse,

En seg söndag tar man en promenad på Elfvik, Lidingös nordöstra udde.
Solen värmer inte, men den är där, och det är milt och stilla. På stranden ligger rästerna av ett fyrverkeri. Vi hittade en björk som växte inne i ett annat träd och undrade om det var kärlek eller utsugning?



Efter en tur vid vattnet går vi in i stallet och tittar på Maskot, kaninerna, korna, fåren, Hans och Geta. Grisarna har nog blivit skinka för de är inte hemma. Apropå skinka - det kommer hunger!



Inne på Elfiksgård är liv och rörelse - alla är där. Förutom alla de vi vanligtvis har träff med här en söndag som denna, finns en hel del andra bekanta och obekanta.
Brasan sprakar, parkettgolven knarrar och det luktar mat och lite damm från gamla bokhyllor.
Hungriga barn får sin mat genast så att de kan leka vidare i park-laburinten, medan mamma och pappa äter gott och dricka sitt kaffe med vänner och bekanta.

Kommentarer

Postat av: amandine

Publicerad 2007-01-08 22:43:25

det måste vara kärlek!

Postat av: Fia

Publicerad 2007-01-09 01:22:10

Hej!
Kul att hitta ytterligare en Lidingöbo. Vi brukar åka ut till Elfvik och titta på båttrafiken, några bra promenadvägar har jag dock inte hittat, men din beskrivning och dina bilder är underbara.

Mvh Fia

Postat av: Nalle

Publicerad 2007-01-09 13:31:39

Bor du på Lidingö? Det gör jag också!

Postat av: Agneta

Publicerad 2007-09-09 18:53:15

Är uppvuxen på Elfvik har haft förmånen att få varit i stallet många år, från början bara arbetshästar i stort sett. Alla underbara vänner där ute. Vera Sjökrona har man fått lära sig ett o annat av. Älskar den byggden.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det är bara jag ...

Det heter inte "kris" längre, det heter "utvecklingsfas". Vad ska man bli när man blir stor? När blir man stor? Blir man det någonsin? Livet är toppen och ändå har man någon knasig lust att vända allt på ända? Flytta, säga upp sig, studera, skaffa moppe ... Nu är "fasen" över, men jag kan inte sluta skriva.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela