Ö-rapporten

Tankar från en stor och en liten ö

Blogg reflektioner

Publicerad 2009-07-19 23:09:09 i Betraktelse,

Jag röstar på jonny depp. Om 40 är det nya 30 för kvinnor så kanske 50 är det nya 40 för män.
Cykelbyxor är inte coola - de är extremt fula! Stackars barn som inte hajat det. Modet verkar vara 80-talet om igen.
Det finns ingen klädstil jag skäms mer för än den jag hade då - och nu är det tydligen dax igen. När ni som går på modet med cykelbyxor, bjärta färger och axelvaddar tittar tillbaka på foton av er själva om 20 år kommer ni också att skämmas.
Blek och perma för fan inte håret i alla fall! Uppmaning från en som vet.

Systerliga uppdrag

Publicerad 2009-07-17 01:22:17 i Betraktelse,

Yngsta syrran skulle ha moraliskt stöd när hon köpte en soffa på blocket. Budet, som skulle köra soffan, var en snuskgubbe (en Fitzel) dessutom hade hon inte talat med säljaren (bara mailat) så det var osäkert om han skulle dyka upp över huvudtaget. Det dröjde och Fitzel-budet blev otålig. Tillslut kom i alla fall säljaren och soffan blev riktigt bra.

Syrra nummer två bad mig åka och hämta en sköldpadda hos en tant i Enskede. Tanten hade hittat den vanskötta sköldpaddan i sin trädgård. Syrran är djur-jour men kunde inte rycka ut och hämta den själv. Nu har vi en sköldis hemma och barnen är överlyckliga. Har läst upp mig på skötsen och det verkar inte lätt.

Inget bajs

Publicerad 2009-07-15 20:37:53 i Betraktelse,

Nu har familjen varit borta i över en vecka. Jag har hunnit sova, läsa böcker, lära mig lite onödiga saker om gamla kungar (bara för att), gå på grannens 60 års fest, käka middag hos två kompisar, vara på ön och åka till brorsan i Norrköping. Jo just, var en sväng till Vadstena också - gullig stad! Hunden har varit med på allt och inte skitit på golvet en enda gång. De ni!
Onödigt kungavetande - Vadstena slott lät byggas av Gustav Vasa. Gurra gifte sig där med fru nummer tre.

Obducenten har talat

Publicerad 2009-07-09 12:26:32 i Betraktelse,

Mac har varit hos doktorn (obducenten) - hon gick inte att rädda. Allt borta. Nu sitter jag och funderar på vad hon tog med sig i graven. Antagligen 3 års familjebilder, några manus till olika saker, musik och adresser till alla man känner. Varför gör man inte backup? Intalar mig att tänka stort - vad är väll några bilder, man får försöka bevara minnet i stället. Fan, borde kanske göra backup på hjärnan - vad händer när den får oväntat filslut?

Maskin-jinks

Publicerad 2009-07-09 01:30:54 i Betraktelse,

Först la datorn ner. I går pajade bilen - började stanna vid varje rödljus och hosta sig fram i trafiken. Verkstan sa att det var en varvinpulsgivare som hade pajat. Tar en vecka att beställa, och jag som hade tänkt hälsa på brorsan i Norrköping.
Tröstade mig med att försöka klippa gräset mellan skurarna. Nää för då pajade gräsklippare också. Bolmade, rök, hackade och stannade. Nytt tändstift, byta till bensin med mindre olja, så gick den två meter o stannade. Skruva sönder, göra rent, höja gasen (spiralen var av så jag riggade med en pinne). Gick två meter till o stannade, dessutom började det regna igen. Skit! då ringde morsan och sa att hon sett att min båt sjunkit vid bryggan, - bensintanken är under vattnet, hade du stängt luftskruven? Nej det hade jag inte. Tur att moppen redan är paj annars hade väll den också gått sönder i dag.

Bajs på mattan - igen

Publicerad 2009-07-06 23:33:40 i Betraktelse,

Vad gör man med en hund som är snart ett halvår och fortfarande skiter inne, fast dörren står öppen? Ledsen Berit men din avkomma har IQ-badboll. Jag blir skitarg och försöker låta bli att kasta ut både mattan och hunden.
"Bli inte arg eller höj rösten, bara ta hunden i akten, vända den upponer och bära ut den. När den sedan fullföljer sitt dåd - ute - ska den berömmas" enligt hundpsykologen. Lättare sagt än gjort vill jag lova.

Min kompis Mac är död

Publicerad 2009-07-06 23:23:12 i Betraktelse,

Min lilla vita fina, äppelkindade, ganska nya, kompis är död. Dog bara helt plötsligt, utan förvarning. Inte som det brukar heta - efter en tids sjukdom - utan som en blixt från klar himmel. PCar brukar ju drabbas av sjukdomar och död, men inte Macar, de bara funkar. Hon var en bra kompis och jag känner mig hemlös och naken utan min MacBook. Dessutom tog du en massa bilder, manus och annat med dig i graven - taskigt, backup har man ju hört talas om men ack så sällan använt sig av.
TT, vet du någon som kan fixa kompisar som har dött?

Meningen med livet

Publicerad 2009-07-04 17:31:35 i Betraktelse,

Nu har det varit sol och varmt så länge att man nästan är mätt på det. Regnet och åskan kom med härlig omväxling, synd bara att det inte varade så länge. En murrig dag med stugsittande och deckarläsning hade inte suttit illa.



Barnen och maken ska åka till england och jag blir kvar hemma den här gången. Det är alltid gastkramande när de åker utan mig. Tänk om det skulle hända något och man blev ensam kvar ... huu. Vad skulle man göra? Om man är som "Pigge" eller vad han hette (karl i alla fall) då kunde man skaffa ny familj men när man är en medelålders tant så är det kört. Man kanske hittar en ny karl, om någon vill ha en, men det kan ju inte bli några fler ungar och de är ju meningen med livet. Äldsta sonen sa, när han hade läst boken om Habib, att meningen med livet måste vara "barn" och inte gussar, även om det senare har ett direkt samband med det första.

Om

Min profilbild

Det är bara jag ...

Det heter inte "kris" längre, det heter "utvecklingsfas". Vad ska man bli när man blir stor? När blir man stor? Blir man det någonsin? Livet är toppen och ändå har man någon knasig lust att vända allt på ända? Flytta, säga upp sig, studera, skaffa moppe ... Nu är "fasen" över, men jag kan inte sluta skriva.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela