Ö-rapporten

Tankar från en stor och en liten ö

Varg på Lidingö

Publicerad 2011-01-29 15:39:15 i Betraktelse,



I skidspåret, på skridskobanan, i pulka-backen och i lekparken står föräldrar med ansiktet i solen medan barnen (som tillfälligt har lämnat TV-spelen) faktiskt kan roa sig utomhus.
En tidig vårvind har svept ner grenar ur träden och ett träd har vält över stigen.
–Här har det gått en varg, säger mannen som står vid vindfället och spanar.
Ja just;) dream-on, tänker jag.
–Jag har sett den vid Näset också, säger han. Du får akta hunden.
Det finns väll inga vargar på Lidingö. Det finns väll knappt några alls, och de som finns blir ju skjutna. Att det skulle finnas på en ö full med bilar, hundar, villor och höghus är obegripligt.
Jag avfärdar mannens påstående som urbota korkat, men när jag kommer hem ligger lokaltidningen framme och skriker: "Börje såg en varg utanför sitt fönster" på första sidan. Vidare kan man läsa att viltvårdaren på ön bekräftar uppgiften om att en varg kan finnas på ön, han har själv sett vargspår på isen.

Jag vill också se en varg. Var är den nu? Var den på genomresa eller tänker den bli öbo?

Lyft på röven för fan!

Publicerad 2011-01-28 22:07:38 i Betraktelse,

I dag har jag suttit och jobbat non-stop i tio timmar. Ingen lunch, rumpan domnar och ögonen svider. Och vad gör jag nu ... sitter kvar vid datorn och skriver när jag inte måste. Nää nu går jag ut med hunden och istället!

Jag kommer att se sjuk ut i 10 år ...

Publicerad 2011-01-28 21:21:38 i Betraktelse,

... på körkortsbilden.
Var tionde år ska man uppdatera sitt körkort. Det var tydligen dags nu, för jag fick en lapp att fylla i och ett kuvert att skicka tillbaka lappen samt ett ID-foto i. Jag lade brevet åt sidan och glömde det. När jag hittade den igen var det brådis, om jag inte bums skickade in lappen skulle jag inte kunna hämta ut mitt nya körkort. Man behöver nämligen ha ett giltigt körkort för att kunna hämta ut det nya. Sjuk och klen kastade jag i mig några Alvedon, klädde mig till kåldolme, trotsade febern och gick till  fotoautomaten.
Vojne vojne vad de bilderna inte blev bra jag ser döende ut, men man får ju inte vara fåfäng. Det spelar väll ingen roll, ingen tittar väll på körkortsbilden, tänkte jag och stoppade ner alltsammans i kuvertet och la det på lådan. Nu när jag nästan är frisk igen och kan tänka klart slår det mig att det brukar vara körkortsbilden som hamnar på löpsedeln när någon är efterlyst. Bäst jag sköter mig.




Cocillana-Etyfin

Publicerad 2011-01-28 08:29:00 i Betraktelse,

Gott och nyttigt!
Har nog blivit lite beroende, hostan är snart över men jag tog mig en liten hutt i alla fall - det bränner så gött i bröstet och snurrar härligt i bollen.
Läste dock på pundar-forum (flashback) att man blir förstoppad av Cocillana-Etyfin, fast då får man nog ta lite mer än en tesked.

Strömavbrott

Publicerad 2011-01-26 16:42:00 i Betraktelse,

En stor hög av jobb väntade på mitt bord, jag hade just satt igång när all el försvann. Poff - svart skärm! Hela Hötorget i mörker. Butikerna stängde, lunchrestaurangerna hängde läpp och på kontoren irrade vi runt med tomma kaffekoppar. I hopp om att elen snart skulle komma igång stannade vi kvar och väntade. och väntade. Det började bli kvavt och lukta avlopp, ledljusen i trapphuset tog slut, vattentrycket minskade. Om det blir krig behöver inga bomber fällas, slå bara av elen och datatrafiken så stannar hela landet.

iweb, mac-enkelt

Publicerad 2011-01-25 19:57:00 i Betraktelse,

Jag gjorde en hemsida åt mamma medan jag låg febrig i sängen. Inte tog det många minuter heller. Bus-enkelt! iweb finns som standard i macen, jag behövde inte installera eller krångla med något, bara att köra på. Mac is It!

Finska fenomen

Publicerad 2011-01-25 19:23:00 i Betraktelse,

Fantastiskt tokiga grannar vi har. Såg ett program om bastu-VM på svt-play medan jag låg sjuk. Två gick till final, en av dem dog och den andra blev av med nästan allt skinn och ligger fortfarande på sjukhus sedan mer än ett halv år. De filmade dem inne i bastun och man kan nästan se hur skinnet smälte och rinner av. På frågan vad den brännskadade saknar mest från sitt forna liv, svarar han att han saknar att basta.


Före ...

... efter.

Bilderna är lånade från: http://tellholm.blogspot.com och http://linnmarie.blogg.se/

Din egen handstil som data typsnitt

Publicerad 2011-01-22 14:16:48 i Betraktelse,

Detta måste jag testa! Skriv med din egen handstil på datorn.
Penntillverkaren Pilot har tagit till nya grepp när allt fler ratar pennan för tangentbordet. Snart kommer det inte finnas någon "egen handstil" längre, man glömmer bort att skriva för hand när man kan trycka på knappar. Man kommer sig knappt för att skriva en inköpslista för hand - bara att skriva ut menyn från ICAs hemsida när man ska till affären.
Så här går det till: Skriver ut en tecken-matris, fyller i den, scannar den med webcam eller scanner, laddar in den via pilothandwriting och skriver sedan med sin egen handstil på datorn. Instruktionsfilm HÄR!
Har ej prövat ännu men det låter kul.

Reklamblock 2

Publicerad 2011-01-22 14:05:39 i Betraktelse,

Tråkigt tråkigt och dumt, men så kommer det en och annan som är genial. Findus reklamfilm för frysta grönsaker till exempel. Två sparrisar står på en åker och diskuterar konspirationsteorin om att månlandningen var fingerad. Medan diskutionen fortlöper blir de skördade och hastigt infrysta. Konversationen upphör i infrysnings ögonblicket ... för att sedan upptas igen i stekpannan. Jag blir genast sugen på sparris.

Substitut

Publicerad 2011-01-19 20:10:02 i Betraktelse,



I morgon fyller ersättningshunden år, då blir hon äldre än den hund hon är ersättare för blev. Kan man fortfarande kallas ersättare då?


Föregångare

Ö-rapporten

Publicerad 2011-01-15 16:23:00 i Betraktelse,

Lexus som tredje-bil "om lidingöbon själv får välja", Kettelbell "starke-adolph-revival" och One piece "Nu kan man stänga in sig och lukta på sina egna fisar".

Bil-trend
Den varmare årstiden är det pappa-sportbils-lämning, i skolan, och på eftermiddagen, mammma-SUV-hämtning. Vintertid brukar pappa ta fram tredje-bilen som vanligen brukar vara BMW men nu, sedan vintrarna blivit kalla o snöiga, har den bytts ut mot en Lexus.

Kläd-trend
Onepiece verkar vara årets julklapp på ön. Hur går man snabbt på toa, måste man ta av hela överdelen? Finns det Onepiece med baj-lucka?

Hälso-trend:
Kettelbell. Alla blivande 50 åringars stora snackis ... mera snack faktiskt, än verkstad.
Julklapparna blev i alla fall väldigt tunga för många på ön att bära hem.

För dem som vill svettas ihop är det hetaste "drop-in i brandstationens gympasal".

Gud hatar Sverige

Publicerad 2011-01-15 13:18:14 i Betraktelse,

Religiösa Amerikaner är så roliga utan att veta om det.
"Sverige är ett land fyllt med blonda sexgalningar. De är specialiserade på att hitta nya vägar att visa sin fullkomliga och fullständiga hata för Gud varje dag. Det finns inget land i världen där folket hatar Gud mer än Sverige! Det råder inget tvivel om att nästan alla svenskar kommer att brinna i helvetet i all evighet medan Satan torterar dem med oändlig Abba musik."

Gud hatar Sverige och svenskarna så mycket att om du är en ”True Christian™” bör du genast kastabort din Swiss Army Knife(!?)
IKEA är en nazistorganisation som har möbelförsäljning som täckmantel. (Väldigt bra täckmantel, 24 miljarder i vinst.)

Jätte rolig eller skrämmande läsning: http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=44379

Veckans ord

Publicerad 2011-01-15 13:11:08 i Betraktelse,

Change Lobby” vet inte riktigt vad det innebär men ordet är flitigt förekommande i vårt hem förtillfället.
OBE - Out of Body Experiences” Nu har jag prövat men det går inte - djupsomnar bara som en klubbad säl så fort jag lägger mig ner.

Kaffekapsel vs återvinning

Publicerad 2011-01-15 13:10:41 i Betraktelse,



Nespresso och Dolce Gusto mf, (kaffemaskiner som kräver en kaffekapsel per kopp): Alla som skaffar en arty-farty kaffemaskin återvinner väll kaffekapslarna på rätt sätt, tömmer sumpen i komposten och kör höljet till återvinningen ... eller?

Reklamblock

Publicerad 2011-01-15 12:44:10 i Betraktelse,

För att göra reklamblocken mera uthärdliga brukar vi ha tävling - vem gissar rätt avsändare först, ibland får man bara gissa på ljudet vem som är annonsör. Statistik och finn-fel-i-filmen är andra saker man kan ägna sig åt.
Gårdagens djur-statistik: 2 katter, 4 hundar och en elefant.
Efter-nyårs-reklam-block: Antivikt- och antirök annonser leder ligan.
Mot hosta (Theracough tror jag): Grå mamma går hostande tillsammans med sin färgglada familj och kan inte vara med och leka för hon har hosta.  Tanke: Sätt på dig mössa, vantar och jacka, som de andra i familjen, så kanske du sluppit hosta - pucko!

OBE - Out of Body Experiences

Publicerad 2011-01-13 01:06:34 i Betraktelse,

Råkade se en nät-delkurs i OBE´s. Jag kanske inte tittar på fortsättningskursen.
OBE - flummigt men intressant. Man drömmer fast ändå inte, man är vaken medan man sover. Som "snozz" lixom.
Man kan öva sig till detta stadium genom att skaffa en speciell klocka som väcker en var 8:de minut fyra gånger och sedan var 20:de minut två gånger och sedan 8:de minut igen några gånger. Låter nästan som tortyr. Man måste ligga på rygg utan täcke eller kudde och man får inte röra sig. Nu ska jag testa men det finns en stor risk att jag somnar som en stock. God bajs!

Karl Pilkington - An idiot abroad

Publicerad 2011-01-13 00:44:05 i Betraktelse,



Maken och jag har roligt åt ett sky1 program som kallas: An idiot abroad.
Handling: Ricky Gervais skickar, av elakhet, iväg sin otroligt negativa och hemtama kompis Karl på en jordenruntresa för att se de sju underverken.
Låter punchigt, och det är det, men snacket är så skönt. Karl har nu levt av en påse chips på sin resa genom kina, rädd för att pröva maten som består av insekter och grodor.

Programmet kan nu även ses på SVT!

Föreläsning om WikiLeaks

Publicerad 2011-01-13 00:26:14 i Betraktelse,

Nu har jag varit på en föreläsning om WikiLeaks. Jag är "fan" av öppenhet. Det talades mycket om organisationer och myndigheters transparens men Wikileaks själva var ganska ogenomskinliga tyckte jag. 90% av uppgifts lämnarna är journalister som läcker sin egen källa för att kunna skriva känsliga uppgifter utan att bli anklagade. Se dokumentär!

Iphone

Publicerad 2011-01-13 00:14:49 i Betraktelse,



Jag har ingen. Många andra har. Dessa andra (iphone ägarna) går runt i korridorerna på jobbet, i t-banan och på stan med hörlurar i öronen och telefonen som en knäcke-macka redo att ätas - varför? Ser ganska lustigt ut.

slut på firandet

Publicerad 2011-01-13 00:14:16 i Betraktelse,

Inget får än att snabbare komma ner på jorden igen, efter en lyckad födelsedagsmiddag, än att få torka hundskit, plocka glasbitar ur diskmaskinsfiltret och skruva ihop en trasig stol.

Löjrom - mumsfilibabba!

Publicerad 2011-01-10 23:36:08 i Betraktelse,



Nu är jag vansinnigt sugen på löjrom - undrar om man kan få det i morgon? Men det blir nog Svennes på mackan ... och jag är inte bitter. Ostron är också gott - oj va hungrig.

Åldrande

Publicerad 2011-01-10 23:34:31 i Betraktelse,

Väldigt snart får jag byta namn på bloggen eller droppa det här med ålderstemat. Jag har börjat undra vad som kommer först och när - tandlossning, bröst- eller livmoderscancer, benskörhet, inkontinents, framfall och avfall. Mycket att se fram emot!

Dödsannons

Publicerad 2011-01-10 23:33:09 i Betraktelse,

Nu låter jag som mormor men ... får man ha hur märkliga saker som helst på sin dödsruna? En del fattar man, har man till exempel haft en tax som livskamrat så kanske man vill ha just en tax på bilden ... men en oljetanker!? Som icke troende går kors bort, men varför ”äger begravningen rum i kyrkan”?
Läste just om en dödsannons som inte blev införd. Bilden föreställde en man som grillade, eftersom den avlidne ofta brukade grilla, och texten löd: "nu är det kokta fläsket stekt".

Nygammal idol

Publicerad 2011-01-10 23:32:30 i Betraktelse,



Harry Hole känner jag väl, på senare tid även Bulle och doktor Proktor men Jo Nespø har jag inte vetat mycket om.
Läste nyligen en artikel om honom - vilken kille! Framgångsrik i allt han tar sig för: fotbolls proffs, finans strateg, popmusiker och författare. Skriver förutom spännande deckare även vansinnigt roliga och underfundiga barnböcker. Nu har han upptäckt att han inte behöver alla pengar som hans framgångar genererar och tänker skänka bort förmögenheten till välgörenhet ... och han är inte änns ful - ingen bedagad, ärrad, polis med alkoholproblem inte.

Skräckinjagande tanter

Publicerad 2011-01-06 13:40:29 i Betraktelse,


Varför är arga tanter så skrämmiga?

Barnet och jag tittade på ”Drottningoffret” del 2. Den äldre kvinnliga partiledaren kallar in en av sina underhuggare och ger henne en verbal upptuktning.

son - Stackars henne, arga tanter är det läskigaste som finns.
jag - Är arga tanter läskigare än arga gubbar?
son - Ja, mycket läskigare! Arga gubbar bara låter mycket, arga tanter menar vad de säger och ser argare ut på ögonen.

Jag har sedan dess frågat några av hans kompisar vilket som är värst, arg tant eller arg gubbe, och alla hävdar att arga tanter är läskigast, men de vet inte varför.

Veckans ord

Publicerad 2011-01-05 22:24:25 i Betraktelse,

Hittade ett lexicon på nätet som jag kommer att låna ord från i framtiden, "urbandictionary".
Fag-hag = en hetro person med gay vänner, Organic stairmaster = bergsbestigning, Twitter Bang = ett ragg med någon man bytt mindre än 140 ord med. Många av de engelska förklaringarna är jätte roliga.

Tankar i T-banan

Publicerad 2011-01-03 18:50:29 i Betraktelse,


Var tog den där T-bane-butlern vägen? Har han funnits och i så fall var? inte på Hötorget.
Jag har redan glömt vad vår egen lilla självmordsbombare hette. Snacka om förspillt liv. Mindre än en månad sedan och redan bortglömd. Jag kommer däremot ihåg vad flyg-marodörs-vulkanen heter Eyjafjallajökull - roligare namn.
Ser en mamma med en liten kille. De ser ut att vara totala främlingar för varandra. Besvärade av varandras sällskap. Sorgligt. Varför gillar de inte varandra? De bråkar inte, de gör eller säger inget till varandra. Tillskillnad från en tjock engelsktalande man och hans tvåspråkiga dotter i fyra/fem års åldern. Dom har kul! Skojar, planerar, diskuterar och samtalar. Han talar med henne som en jämnlik och hon svarar logiskt och moget på svengelska.

Vänner och mat

Publicerad 2011-01-03 00:50:15 i Betraktelse,

När ska man lära sig att bara ödsla tid på dem man verkligen gillar. Somliga vänner är lätta att vara med, bara vara. Klämma en lasange och det blir den bästa middagen på länge. Andra är det otroligt trögt att umgås med, man gör sig till, lagar krånglig mat och känner att man inte kan vara sig själv. Nej, mer korv i ugn med bästisar och mindre gåslever med bekanta!

Kalkon middag

Publicerad 2011-01-03 00:49:50 i Betraktelse,

Maken önskade sig engelsk julmiddag i julklapp. Hur har engelsmännen tid? En kalkon tar ca 8 timmar att laga till. Såsen tar nästan lika lång tid. Stuffing, grönsaker och potatis någon/några timmar, men den djävla ”puddingen” tar flera dagar. Först blandas ihop, sedan kokas, ena dagen i 6 timmar, lagras några dagar, sedan kokas igen i 2 timmar. Jag hoppade faktiskt över den - sorry. Blev dessutom tvungen att addera en sak som inte förekommer på ett äkta engelskt julbord - sallad.
Det blev jätte gott, men jag tror att det dröjer lite innan jag lagar det igen.
-------------------------------------
- Blää, jag tycker inte om kalkon.
- Värma den då. ;)

sova sova säng

Publicerad 2011-01-03 00:49:21 i Betraktelse,

Tillbaka till jobbet i morgon. Hur ska det gå, vi har ju vändt på dygnet. Gått och lagt oss vid två/tre och gått upp runt lunch. Det har varit väldigt skönt att slippa ställa klockan och bara se om man kanske han med att gå ut medan det var ljust.

hund vs smällare

Publicerad 2011-01-02 02:36:29 i Betraktelse,

hunden har vägrat gå ut på flera dagar, hon gillar inte smällare. varför smälla smällare i flera dagar? Det intensifieras lite runt tolvslaget men annars har smällandet varit konstant i tre dagar. Man får dra runt hunden en stund och återvänder med oförättat ärende. hon håller sig och håller sig.

Lat dag

Publicerad 2011-01-02 02:35:48 i Betraktelse,

Vaknade vid halv två. Te, skotta, rasta hund, mer te, mer säng, denna gång med solsidan som sällskap - obehagligt välbekant, alla har vi våra Ovar. Mer te, frågesport med barnen, te, mackor, tv och inget vettigt gjort på hela dagen, har inte ens klätt mig.

Om

Min profilbild

Det är bara jag ...

Det heter inte "kris" längre, det heter "utvecklingsfas". Vad ska man bli när man blir stor? När blir man stor? Blir man det någonsin? Livet är toppen och ändå har man någon knasig lust att vända allt på ända? Flytta, säga upp sig, studera, skaffa moppe ... Nu är "fasen" över, men jag kan inte sluta skriva.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela