Ö-rapporten

Tankar från en stor och en liten ö

Liten romantiker

Publicerad 2009-02-18 00:33:48 i Betraktelse,

Min 9-åring kom hem från skolan med en jätte ros, som han själv, på eget bevåg och med egna pengar hade varit och köpt i blomsterbutiken åt sin mamma. 
Ååååå mitt lilla hjärtegull, är det första jag tänker. 
Nästa tanke är - VA FAN HAR DU GJORT UNGE? Något djävulskap måste det ju vara ... 
Nej, inga dumheter, det visade sig vara alternativ nummer ett. Han hade glömt att det var Valentin i fredags och eftersom han är en hopplös romantiker ville han fira det lite i efterskott. Kort med hjärtan fick jag också.
Han hade köpt ett halsband åt en söt tjej i NIAN också. På loppis visserligen, men ändå. 
Hur ska det gå?

Usel klipp-frissa

Publicerad 2009-02-17 10:32:50 i Betraktelse,

I morse gick jag nästan in i en kvinna som verkade bekant.
Det har tagit mig till NU att komma på vem hon var. Hon var min granne när vi var små. Vi lekte hårfrissa när vi var 5 och 6 år. Hon klippte av den ena av mina, halvmeter långa, flätor ända vid svålen. Det var nästan 40 år sedan och håret har vuxit ut, men ändå - djävla skit tjej.

Hur kunde hon?

Publicerad 2009-02-14 10:29:34 i Betraktelse,

Vi var på äventyrsbadet i Uppsala. Fantastiskt ställe. Min magra frusna unge ville dock bara sitta i den varma bubbelpolen, så så mycket äventyr blev det kanske inte. Nästa gång tar vi med storebror och kusinerna, de kan ta för sig.
Det var många pappor där med sina barn. Ursäkta men vem fan har velat skaffa barn med dem? Kvinnorna måste ha varit blinda, döva, desperata samt sakna både luktsinne och vett. En av dem var ganska rar mot sitt barn så han blev omvärderad, trotts att han liknade en träskpadda, men de andra ... de hade bara barnen för att framstå som större och bröligare själva.

tomrum

Publicerad 2009-02-14 10:19:34 i Betraktelse,

Äntligen har vi fått användning för matsalen.
Den är nu mera pingis-rum. matsalsbordet med planka på högkant tvärs över =  pångisbord.

heter det  "användning för" eller "användning av"?

Nu rasar de ut ...

Publicerad 2009-02-14 10:16:20 i Betraktelse,



Det är något visst med att tappa tänder. Det är STOR!
Aldrig mer kommer man att sitta där och vicka och vicka för att slippa gå och lägga sig.
Nästa gång de faller ut blir man förskräckt, i synnerhet efteråt när man får tandläkar räkningen.

Jobb

Publicerad 2009-02-14 10:00:34 i Betraktelse,


Att vara del av en grupp känns bra, att vara behövd och göra nytta, men det är fanken-skönt med helg!

Vinter är OK

Publicerad 2009-02-14 09:54:32 i Betraktelse,

snö på biblioteksgatan

Mörkt när jag går till jobbet och mörkt när jag går där ifrån. Har blivit många timmar den senaste tiden men man måste tänka på den långa lediga sommaren som kommer.
Mitt i kylan, halkan och snön är det vackert med vinter. Bara man får på sig alla långkallingar, vantar, mössa och raggisar är det underbart friskt. Fåglarna har börjat tjattra, de anar vår.

Omvärdering

Publicerad 2009-02-10 00:56:19 i Betraktelse,

Mormor hade fått beundrar post.
Det var länge sedan sist. Hon skriver inte längre så de flesta i hennes läsekrets tror att hon redan är död. En författare kanske är död så fort pennan stannat, eller så lever de i evighet så länge någon läser vad de skrivit.
Hon blev jätte glad för brevet och jag lovade att hjälpa henne skicka ett tack kort. Det fanns bara en halv adress på kuvertet, men med hjälp av hitta.se hade jag vipps både namn adress telefon och e-mail. Jag e-mailade ett tack. Efter en stund kom det svar ... oj oj oj vad tacksam tanten var över att få svar från sin idols-barnbarn, superlativen haglade.
Jag måste nog börja läsa mormors böcker. Jag som hela livet tyckt att mormor bara är en mormor. Att hon kunde vara någons idol kunde man ju inte tro.

i väntan på vadå

Publicerad 2009-02-10 00:17:37 i Betraktelse,

Varje kväll får jag vänta en evig tid på Ropsten-tåget från T-centralen.
Folk är så konstiga här i tunnelbanan. De klär sig konstigt, äter konstiga saker, går konstigt, säger konstiga saker, har konstiga frisyrer, luktar konstigt. Ingen ser ut att höra hemma någonstans. Det står säkert någon här och tycker att jag är konstig,

layout humor

Publicerad 2009-02-10 00:10:15 i Betraktelse,

I dag har jag jobbat med systembolagets redovisning. Vet ni vad deras typsnitt heter?  ...
- Monopol -
Jag tyckte det var lite humor i alla fall.

Familjerna Bra och Rätt

Publicerad 2009-02-05 20:05:13 i Betraktelse,

Under min kvällspromenad går jag förbi en radhuslänga. Radhusen här är från 20-talet och har nyligen genomgått ett generationsskifte. Istället för Irma, Signe och Kerstin bor här nu familjen Bra, familjen Rätt och familjen Duktig. Genom vardagsrummets perspektivfönster ser jag idel vitt, rent och grafiskt. Som om områdets inrednings-polis kontrollerar att köken har vita luckor och svart marmorskiva, att det finns vit soffa och en fondvägg i vardagsrummet, myran-stolar och ellips bord i matsalen. De små barn unnas en "rätt start" med Bugaboo för 10 000. Dom tänker på vad de handlar - lagom Biodynamiskt och rättvisemärkt. Bakar med dinkel och skäms för att firmabilen kan missuppfattas som SUV - det är ju faktiskt en hybridbil. Svalt korrekt, framgångsrikt (antar jag - husen kostar 5 miljoner). Jag blir lite rädd - perfekt verkar suspekt! Tom-Cruise-scientologer eller rymdisar?
Sen kommer jag hem till mitt eget slumpmässigt möblerade hem, glad och tacksam över att finna lego på golvet, hundleksaker i sängen och skitiga strumpor i soffan.

Grannfejd på G

Publicerad 2009-02-01 22:53:18 i Betraktelse,

Grannen i våningen ovanför hade råkat parkera sin bil utanför grann-villan. På gatan, helt lagligt. Grann-villa-gubben blev arg och hotade med att ringa polisen.
Det är ju det jag alltid anat - neighbour-from-hell, en patetisk liten man med förtryckt famil, katt har de också - fy bubblan. Grannen i våningen ovanför är tysk, och talar inte svenska, så han bad min man, som är engelsman, att be villa-grannen om ursäkt. Villa-grannen var oförskämd och slängde igen dörren rakt i ansiktet på maken. Morr!
Nu ska vi skaffa en skitful husvagn och ställa framför huset , bjuda hit alla harly-åkare vi känner så att de kan varva utanför hans sovrums fönster en tidig morgon. Hundbajs i brinnande papperspåse utanför dörren. Lufta däcken.
Kom på något mer ...

Hur sjunger en mås?

Publicerad 2009-02-01 22:14:40 i Betraktelse,

Nu ska jag göra ett udda jobb. Jag ska sjunga "mugge bigge mugge bigge tuff tuff tuff" som en mås. Slå det om ni kan.

Mugge bigge mugge bigge tuff tuff tuff,
mahogny skrov med ruff ruff ruff.
Mugge bigge mugge bigge tuff tuff tuff
det är min sjömanssång.
Själv jag styr så skummet yr
vågorna plaskar och vinden vänder.
Mugge bigge mugge bigge tuff tuff tuff
det är min sjömanssång.

Äter rävar sparris?

Publicerad 2009-02-01 22:08:57 i Betraktelse,

Hunden blir som tokig när det luktar räv-pink, hon är ju en "fox"terrier. Rävpink luktar på ett säreget sett, inte för att jag blir tokig av det men det doftar bekant. I dag kom jag till slut på vad det luktar som. Det luktar som när man har ätit sparris och sedan går på hemlet.
Alltså - rävar äter sparris, grön antagligen.

Om

Min profilbild

Det är bara jag ...

Det heter inte "kris" längre, det heter "utvecklingsfas". Vad ska man bli när man blir stor? När blir man stor? Blir man det någonsin? Livet är toppen och ändå har man någon knasig lust att vända allt på ända? Flytta, säga upp sig, studera, skaffa moppe ... Nu är "fasen" över, men jag kan inte sluta skriva.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela