Ö-rapporten

Tankar från en stor och en liten ö

Det orättvisa livet

Publicerad 2011-02-28 20:35:09 i Betraktelse,

Små reflektioner ur livet är lätta att drälla ur sig, men när det värsta händer ens nära och kära kan man bara tänka på det. Inget annat gör någon skillnad. Allt annat verkar onödigt och fjuttigt.

Tänk att åka till sjukhuset med en, tillsynes, förkyld liten baby (tvilling) och komma hem igen med bara ett barn, dessutom med vetskapen om att även den andra kommer att dö inom kort. En ovanlig och märklig genetisk muskelsjukdom gör att musklerna domnar bort, tillslut kan man inte andas längre.

Samtidigt sitter mormor 98 och vill inget hellre än att somna in. Livet är bra orättvist.

Handla inte hungrig!

Publicerad 2011-02-01 23:19:16 i Betraktelse,

Man ska inte handla hungrig, då kommer man hem med sjukt mycket dumma och onödiga saker som man aldrig kommer att äta. Men jag har några knep.
1. Äta något innan man går till affären. (Detta är det tråkigaste, präktigaste och mest logiska knepet).
2. Ta en kundvagn/kundkorg som någon annan har glömt sin inköpslista kvar i och handla BARA det som står på listan! (Det brukar oftast stå saker som mjölk, bröd, ost, smör och det är ju oftast vad man själv också behöver). Jag hade lite otur idag för lappen som låg kvar i min kundkorg visade sig vara en inköpslista till apoteket.

Negativitet - en sjukdom

Publicerad 2011-02-01 23:06:03 i Betraktelse,

Enligt turlistan ska bussen gå när som helst. Det sitter en dam på busshållplatsen så jag frågar henne om bussen har gått.
– Jag missade min buss, säger hon, den gick framför näsan på mig. Jag kan ju inte springa. Och nu har jag väntat en evighet för alla busschaufförer ringer in sig sjuka i sista stund för att de är missnöjda - man känner andra genom sig själv.
Hon synar min euforiskt glada nuna och säger,
- Tänk om man visste som ung hur många krämpor man får när man blir gammal, då skulle man inte vilja leva alls, det kan jag lova.
Sen följde en redogörelse över en mängd krämpor som damen har eller som man kan drabbas av, jag vet inte säkert, men det är ruskigt många.
- Jag har slutat jobba i dag, för alltid, säger hon.
- Gått i pension?
- Ja det kan man säga, jag har jobbat i 50 år.
- Då kan du passa på att göra något annat nu då.
- Som vad? Sitta hemma och glo i väggen.
- Jag vet inte, gå i skogen, resa, läsa böcker, göra något du tycker om.
- Jag har svårt att gå, jag tål inte värme och jag ser dåligt.
- Res till Grönland, där är vackert har jag hört.
- Det är tillräckligt kallt hemma och mina fötter tål inte kyla.
- Men något kul finns det väll?
- Nä.

Blir man sjuk av att vara negativ eller blir man negativ av att vara sjuk?
"Neggande" kan ofta smitta, men denna dam lyckas inte smitta mig, jag blir ännu gladare. Glad att jag inte är sjuk och bitter, glad att jag är nyfiken, glad att jag kan läsa, resa och gå i skogen.

Observation - Mössa

Publicerad 2011-02-01 22:54:35 i Betraktelse,


Var man tittar ser man ståfräs-mössor med överdimensionerade pälstofsar. De är överallt, måste vara den nya Lidingö-melittan eller någon slags uniform. I dag såg jag ett mycket litet barn med dylik mössa. Tofsen var större än barnets huvud. Hur många ihjälslagna kinesiska hundar har det gått åt till alla dessa pälsbollar?

Om

Min profilbild

Det är bara jag ...

Det heter inte "kris" längre, det heter "utvecklingsfas". Vad ska man bli när man blir stor? När blir man stor? Blir man det någonsin? Livet är toppen och ändå har man någon knasig lust att vända allt på ända? Flytta, säga upp sig, studera, skaffa moppe ... Nu är "fasen" över, men jag kan inte sluta skriva.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela