Ö-rapporten

Tankar från en stor och en liten ö

odör

Publicerad 2009-06-19 14:43:07 i Betraktelse,

Jag har börjat lukta svett och det har inte med renlighet att göra, jag kan vara ny duschad och ändå lukta. Förr har jag aldrig luktat något mer en på sin höjd en hint av spiskummin men nu - huuu. Gudmor som vill att alla i hennes närhet ska vara i klimakteriet säger - ja så blir det i övergångsåldern. Det säger hon även när man drabbas av tillfällig migrän.

finns det batteri, finns det hopp

Publicerad 2009-06-19 01:55:36 i Betraktelse,

På återvinningsstationen låg en övergiven el-pryl och ropade på hjälp i sin container.
Stackarn - försökte tala om för alla att - än fanns det liv och batteri kvar. Det var beklämmande.
Vet inte vad det var för sak men den skrek som en mekanisk kattunge på vag att dränkas.

blodgivare

Publicerad 2009-06-19 01:54:02 i Betraktelse,

Jag har blivit blodgivare. Inte en dag för tidigt.  En gång, för ganska många år sedan nu, fick jag tre liter blod av snälla givare. Sedan dess har jag haft dåligt samvete varje gång jag sett blodbussen och tänker att jag borde - nu slog jag till och gick in.

sällskap i badet

Publicerad 2009-06-19 01:53:30 i Betraktelse,

Hunden är tokig - tokrolig. Efter att ha stått och tittat på två barn som badade skummbad tog hon ett jätteskutt ner i badet. Tuggade i sig alla bubblor och stal badleksaker. Nu har vi en blöt, glad och skvatt galen hund som far runt som ett yrväder och använder alla mattot och möbler som handduk.

hemflyttade syrror

Publicerad 2009-06-15 12:23:56 i Betraktelse,

Två av mina syrror har nyligen flyttat in i närheten. Det är toppen. Den ena bodde tidigare i London och den andra i Monaco. Det är långt bort - men ganska praktiskt när man ska ut och resa. Nu bor den ena här på ön och den andra på gärdet. Låter ju inte lika spännande som London och Monaco men hon som flyttade in på gärdet började sin inflyttning med att sitta fast i hissen i två timmar - det var spännande.

pissväder bland annat

Publicerad 2009-06-15 01:22:01 i Betraktelse,

I dag var den årliga, traditionsenliga kappöpningen på strömsholm som man inte missar i min släkt - vi bangade.
Hoppas att hästarna hade ordentliga broddar, annars var det nog många som dog i dag. Hösten kom tidigt i år.


Jag hyrde en häck-trimmer över helgen - jag blev blöt. Häcken blev sådär.
Hunden har visat små tecken på intelligens - hon gick till dörren när hon var nödig men när hon såg vädret vände hon dock, sprang in och sket i alla fall på golvet - men viljan fanns.
Mormor har ringt två gånger och grattat mig på morsans födelsedag. Mormor tror att jag är mamma och mamma är hennes mamma, min morbror är hennes man - ganska förbryllande. Mamsen blev pensionär - men det vill hon inte bli påmind om, hon tänker vara stall-tjej jämt, med dyngkärran som rullator.

Nu är skolan snart slut

Publicerad 2009-06-09 12:12:09 i Betraktelse,

Ett låååångt sommarlov stundar alla trötta barn.
Sovmorgon varje dag, mysmorgon med morgon TV och pjamas hela dagen och sedan landet - när det blivit lite varmare.
Vilda, fria barn med solblekt fjun som kan köra båten själva och tälta med kompisar på stranden. Pirater, skeppsbrutna, ridturer, kajakpaddling, kojor och spännande upptäcks färder.
Tänk om alla barn kunde få en sådan sommar. Jag önskar att det vore så.

Pinsam gudmor

Publicerad 2009-06-05 09:52:22 i Betraktelse,

Kollar snabbt dödsannonserna, är det någon 60-talare - nej.
I dag är det student-dax. Mitt gudbarn går ut och jag har ingen aning om vad hon ska få i studentpresent.
Hon har alltid tyckt att jag är pinsam så denna gång kanske jag måste ge henne vatten på sin kvarn.
Ett paket kondomer och ett tvåmanstält - kan de va nått?.

ps. karina östrareal - ses vi på skolgården? ds.

Passa på ... det kan ta slut när som helst

Publicerad 2009-06-04 11:04:13 i Betraktelse,

Nu har jag lagt serrano skinka för á 80:- på frukostmackan, för man måste passa på att njuta.
Vänner och bekanta omkring mig bli sjuka. Cancer - det är ett hemskt ord som förebådar tragedi ... eller inte. Jag känner faktiskt flera som blivit friska än dem det slutat illa för. Och de som klarat sig ur krisen har fått ett nytt och bättre liv.
Tricket verkar vara att när man fått en ny chans till livet, ge fullkomliga fan i alla trista måsten och plikter. Umgås med, och gör bara det man gillar - man har inte tid att ödsla på dummingar och mjäkiga smörgåspålägg.

Valp-/föräldrakurser

Publicerad 2009-06-02 13:18:43 i Betraktelse,

Vi går på valpkurs - jag och Penny. Det jag kan konstatera är att hunden är dum. De andra valparna klara hemläxan, men  inte Penny - hon vill bara leka, streta, sno mat från de andras hussar/mattar och kissa på golvet i utbildningslokalen.

Nu tror ni att detta är en hund-blogg - Nej ... eller nja, detta är bara en inledning till min reflektion. Valpkursen fick mig nämligen att tänka på föräldrakurser.
De har stått om dessa i tidningarna nyligen. Ingen ny företeelse men inte så vitt spridda. Det blir ju lixom inte aktuellt att man söker en sådan förrän man råkat på problem i föräldraskapet.
Skaffar man valp första gången går de flesta på valp-, unghunds- eller vardagslydnadskurs oavsett om de har problem med hunden eller inte.
När man skaffar barn första gången blir ju den stackars förstfödda rena försökskaninen.
Tänk vad skönt för både föräldrar och förstabarn om de fanns instruktioner. Alla föräldrar borde vara tvungna att gå kurs med jämna mellanrum och ta "körkort" för de olika barnfaserna - körkort för föräldrar.
Inför-födseln-kursen, inför-syskon-kursen, barn i tråtsålder-kursen, skolbarnskursen, tonårskursen, ungavuxna-kursen osv.
Tänk vad mycket konflikter, tragiska barndomsminnen och onödiga trauman man skulle undvika.
Sökte föräldrakurs på nätet och fann att det fanns på östermalm och lidingö - är det för att de behövs mest här eller för att de kostade typ 3 000? Varje kommun borde ha gratiskurser för alla föräldrar i kommunen - de skulle de spara in på senare - ungdomspsyk, kuratorer, mariapol mm.

Nya friska ...

Publicerad 2009-06-01 10:07:13 i Betraktelse,

Det är ju bara för träligt att vara deppig hela tiden. Det fick bli bättring.
Först begravde vi den djupfrysta hunden under en ek på landet, bredvid hennes föregångare Snut, Vilma och Daisy.



Sedan lyckades jag köra den väg där olyckan hände, gå förbi och till och med gå upp i skogen där hon tog sitt sista andetag.
Var jag botad nu? Nej.
Hundannonser varja dag - dåligt med foxterrier, de är inte så poppis och så får de få valpar. Tillslut hittade vi en liten krake i norrland. Jag och barnen flög till Luleå och hämtade valpen Penny som nu håller oss sysselsatta med att kissa o bajsa på golvet, bita sönder tofflor och sno leksaker.
I min värld har hon långt ifrån tagit Foxys plats, lite orättvist blir hon ständigt jämförd, men hon är söt som fanken. Tur för henne annars skulle man bli tok-arg var gång man satte foten i en kisspöl.

Om

Min profilbild

Det är bara jag ...

Det heter inte "kris" längre, det heter "utvecklingsfas". Vad ska man bli när man blir stor? När blir man stor? Blir man det någonsin? Livet är toppen och ändå har man någon knasig lust att vända allt på ända? Flytta, säga upp sig, studera, skaffa moppe ... Nu är "fasen" över, men jag kan inte sluta skriva.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela