Ö-rapporten

Tankar från en stor och en liten ö

Kaffekapsel vs återvinning

Publicerad 2011-01-15 13:10:41 i Betraktelse,



Nespresso och Dolce Gusto mf, (kaffemaskiner som kräver en kaffekapsel per kopp): Alla som skaffar en arty-farty kaffemaskin återvinner väll kaffekapslarna på rätt sätt, tömmer sumpen i komposten och kör höljet till återvinningen ... eller?

Kommentarer

Postat av: Nespresso

Publicerad 2011-01-19 11:36:17

Hej,

Nespresso kapslar kan återvinnas via cirka 5 800 återvinningsstationer runtomkring i Sverige. Lämna dina använda Nespresso-kapslar som de är i insamlingsbehållare för metallförpackningar. Oftast placerad bredvid pappersinsamlingen där du bor. Tack för att du uppmanar alla att återvinna förpackningar.

Postat av: Sanna

Publicerad 2011-01-19 19:47:29

Hej Nespresso

Det är yber bra att ni håller koll på allt som skrivs om er, imponerad. Jag tvivlar inte på att det finns möjlighet att återvinna era kapslar, det är tyvärr bara viljan hos era nyttjare som saknas.

Hittills har jag bara träffat en enda person, med dylik bryggare, som ägnat återvinnandet av kapslarna en liten tanke. Denna flyktiga tanke lämnade dock personen kvickt som sedan la kapslarna i hushålls sopporna.



Lika gott som kaffet smakar måste det kännas i själen när man gör ”the right thing” - ÅTERVINN!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det är bara jag ...

Det heter inte "kris" längre, det heter "utvecklingsfas". Vad ska man bli när man blir stor? När blir man stor? Blir man det någonsin? Livet är toppen och ändå har man någon knasig lust att vända allt på ända? Flytta, säga upp sig, studera, skaffa moppe ... Nu är "fasen" över, men jag kan inte sluta skriva.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela