Ö-rapporten

Tankar från en stor och en liten ö

Sport vs Idrott

Publicerad 2007-11-22 07:57:25 i Betraktelse,

Vad är det för skillnad?
Min mamma hävdar att idrott är något som svettiga karlar ägnar sig åt medan sport är fint och mindre svettigt.
Finns det några riktlinjer här? Eller hänger det på svettmängden?

Kommentarer

Postat av: carina

Publicerad 2007-11-22 16:57:08

Intressant fråga....
Jag tycker att sport låter svettigare iochförsig.
Sport tycker jag också är nåt som har med typ lag och bollar, puckar och sånt att göra, medan idrott är mer höjdhopp och gymnastik och mer kroppsligt. Men det är bara mina åsikter.

Postat av: carina

Publicerad 2007-11-22 17:02:39

Kollat lite mer på detta...
Det har med tävlingsmomentet att göra.
I sport tävlar man, inte i idrott, det var en förklaring jag hittade

Postat av: surr

Publicerad 2007-11-22 23:06:55

hmm.. har en egen tolkning.. den kanske inte är rätt men.. sport det är nåt som går fort med motorer och roligt att kolla på.. idrott det e svettigt och jobbigt..
jag e rätt ok föresten sanna.. förutom att arselet är bortdomnat för jag har fått ichias. kan va åldern eller så är det alla funderingar som flyttat en trappa ner och spökar i baken :)men det börjar ordna upp sig.. mailar nån dag istället för den intressanta bloggen jag inte skriver i som ni säkert saknar som fan :):)

Postat av: sanna

Publicerad 2007-11-23 11:20:23

tycker att det verkar som surr har samma tolkning som morsan. I hennes värd är hästar, bilar, mc sport - ingen svatt. Här kommer vi till simning ... klart fysisk aktivitet fast svårt att svettas. var ska vi kategorisera den?

Postat av: surr

Publicerad 2007-11-23 12:24:03

nja simning.. skitjobbigt men inte så svettigt kanske.. eller jag vet inte.. är inte mycket för att simma.. är ju så satans kallt jämt i vattnet när jag ska bada.. kom på en annan sport som jag tycker e lite rolig föresten.. att få sista ordet.. och vinna vadslagning.. eller nåt annat jag tävlar i.. det är väl också en sport eller??

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det är bara jag ...

Det heter inte "kris" längre, det heter "utvecklingsfas". Vad ska man bli när man blir stor? När blir man stor? Blir man det någonsin? Livet är toppen och ändå har man någon knasig lust att vända allt på ända? Flytta, säga upp sig, studera, skaffa moppe ... Nu är "fasen" över, men jag kan inte sluta skriva.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela