Kommentarer
Postat av: Anonym
kolla in skvallerbloggen, du lär nog gilla den ;)
http://nyaskvaller.blogg.se
Postat av: cathrine ancan
Härliga kulturkrockar.
Sonens kompis har sällskap med en kurdisk familj, som verkligen gör allt för att fira svensk jul.
Kommentar från modern:
Jag förstår inte allt vi gjort, men oj vad kul vi haft det!!!
Så finns det dom som påstår att inte invandrarna berikar vårt samhälle:/
Postat av: Rondine
Du tänker antagligen på paltbröd? som man inte äter i Norrland.
Visst finns det blodpalt som liksom pitepalt
eller "bara" palt, är runda degklumpar som är kokta.
Pitepalt påminner om kroppkakor, innehåller dock inte lök eller kryddor. Degen består av kornmjöl och riven potatis, man gör en klump som man fyller med fläsktärningar. Kokas sedan länge.
Blodpalt förekommer mest i samband med älgjakt och liknande, brukar ej innehålla fläsk, görs av blod, vetemjöl och ev. ägg. Tror att man använder nötblod.
Till blodpalt äter man lingonsylt, kokt älgkött och kokta märgben (bara märgen äts).
Allt ovan är gott, jag lovar!
Postat av: sanna
nu fick jag skämmas.
jag antar att Sabrinas beskrivning av palt kan jämföras med min engelska mans beskrivning av "kräftätande", målande men inte helt positvt och absolut inget som gör anrättningen rättvisa. Förlåt. Blir jag någon gång bjuden på palt ska jag absolut smaka.