Ö-rapporten

Tankar från en stor och en liten ö

Gammal mat?

Publicerad 2010-11-13 16:05:47 i Betraktelse,

Öns lokala lilla Indier (indisk restaurang) har hur god mat som helst men inga gäster. Vi har länge känt att vi, så ofta som möjligt, måste stödköpa för att de ej ska försvinna. I går var vi där (igen) och fick veta att de är en del av en kedja med flera restauranger både i England och Sverige. De har dessutom taxiverksamhet, import av indiska produkter samt en del andra verksamheter. Alltså vår lokala indier löper ingen risk att gå under, den används för penga-tvätt och de tycker nästan att det är lite jobbigt när det kommer gäster. Vi fick lära oss att de indiska krogarna har en branschorganisation, de bestämmer vad som ska finnas på menyn, hur rätterna ska lagas och hur de ska serveras. Kyparen informerade dessutom om att i England har de bättre, direktimporterade, färska råvaror, till Sverige kommer varorna sedan från England (mindre färska). Spännande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det är bara jag ...

Det heter inte "kris" längre, det heter "utvecklingsfas". Vad ska man bli när man blir stor? När blir man stor? Blir man det någonsin? Livet är toppen och ändå har man någon knasig lust att vända allt på ända? Flytta, säga upp sig, studera, skaffa moppe ... Nu är "fasen" över, men jag kan inte sluta skriva.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela